ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI
SILNÝ HLAS NEZÁVISLÉ AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBY

CZ EN
ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI
SILNÝ HLAS NEZÁVISLÉ AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBY

Karolína Davidová

European Short Pitch 2021/2

Závěrečná zpráva a vyúčtování: účast Karolíny Davidové na European Short Pitch 2021/2
Smlouva o poskytnutí stipendia z 31.12.2021

Závěrečná zpráva

European Short Pitch je program iniciovaný NISI MASA - European Network of Young Cinema. Jedná se o nejvýznamější training a pitching forum pro krátké filmy v Evropě. Soustředí se na filmy ve vývoji bez ohledu na jejích žánr. Podstatou programu jsou:
1. týdenní scenáristické konzultace od profesionálů a vzájemné feedbacky tvůrců;

2. workshop prezentačních dovedností, profesionální příprava na pitching projektů;

3. pitching forum, zprostředkovávající mezinárodní koprodukce a generující spolupráce mezi filmovými profesionály v Evropě.

Spolu s režisérkou Magdalenou Hejzlarovou jsme se programu účastnily s krátkým filmem ve vývoji Hun Tun. Zásadním přínosem byly scenáristické konzultace se Zsuzsannou Király, německou producentkou, lektorkou např. také z Torino Film Lab (týdenní workshop + 2 follow-up konzultace).

Dále jsme absolvovali 3 fázovou přípravu na pitching projektu. Ten proběhl 7. 2. ve francouzském Rennes na Festival Travelling. Online i na místě se ho účastnilo 110 producentů, distributorů, sales a zástupců workshopů a festivalů. My osobně jsme absolvovali 10 schůzek a dále rozvíjíme kontakty s třemi evropskými producenty ohledně koprodukce filmu.

Vyúčtování entrance fee 16.519,75 Kč

Získaná stipendia APA 7 954 Kč


V Praze 7.3.2022
Karolína Davidová