Karla Stojáková

Trans Atlantic Partners 2014

Zpráva o účasti na program TAP (Trans Atlantic Partners)

V roce 2014 jsem se  s projektem Amerikánka / ‘merican Chick (režie Viktor Tauš) zúčastnila vzdělávacího programu TAP Trans Atlantic Partners, který organizuje Erich Pommer Institut (Německo) společně s Canadian Media Production Association - CMPA (Kanada) a Independent Filmmaker Project - IFP (USA).

Na TAP jsem šla s verzí scénáře, který v květnu roku 2014 v rámci vzdělávacího programu ScripTeast na festivalu v  Cannes vyhrál hlavní cenu THE KRZYSZTOF KIESLOWSKI SCRIPTEAST AWARD pro nejlepší středoevropský a východoevropský scénář a cena byla udělena českým autorům (scénáristka Evita Naušova a režisér Viktor Tauš) poprvé v historii.

V rámci TAP (Trans Atlantic Partners) jsme nejprve pár dní v Berlíně (červen 2014) pracovali na prezentaci a pitchingu projektů a poté v září 2014 odjeli na intenzivní producentský seminář do Halifaxu v Kanadě, kde na TAP seminář navazoval koprodukční trh Strategic Partners v rámci Atlantic Film Festivalu. Na Strategic Partners se v rámci třech intenzivních dní projekty preznetovaly potenciálním koproducentům, televizím, distributorům a sales agentům. Měli jsme také možnost účasnit se řady seminářů a přednášek (producenti z Parts and Labor z USA, castingová režisérka Susan Shopmaker z USA, sales agent Mark Horowitz z USA, nové distribuční strategie – Mia Bays UK, Evan Schwartz z Filmbudd, USA a další). Součásti byly i Case Studies koprodukčních filmů natočených mezi Amerikou / Kanadou a Evropou. Vimeo představilo své nové online strategie a mluvilo se hodně o web seriálech.

V Halifaxu (Strategic Partners) o projekt projevily zájem americké a kanadské společnosti. Jsme v jednání s partery, kteří by nám pomohli s natáčením první třetiny příběhu, která se odehrává na Floridě a předpokládáme, že točit kdekoliv jinde bude složité, ne-li nemožné.

Děkuji za podporu.

Karla Stojáková

Vyúčtování TAP

- poplatek (kursovné) 1800 EUR byl zaplacen takto:

900 EUR APA

900 EUR Karla Stojáková

- cestovní náklady (vlak Berlín, letenka Kanada) hrazen Karlou Stojákovou

- extra noc v Halifaxu (přílet o den dřív, jiný let nebyl) hrazen Karlou Stojákovou