Hana Šilarová

DOK.INCUBATOR CZ 2017

Písemná zpráva o účasti na workshopu dok.incubator CZ

Film: Budovatelé říše

Režie: Andran Abramjan

Střih: Michal Böhm

Produkce: Hana Šilarová

S projektem Budovatelé říše / Empire Builders jsme se spolu s režisérem Andranem Abramjanem a střihačem Böhmem zúčastnili programu dok.incubator CZ pro české dokumenty s alespoň padesáti procenty natočeného materiálu.

Dokument je v současnosti ve fázi postprodukce. Režisér stříhal již půl roku a nutně spolu se střihačem potřebovali čerstvý pohled nezatížený tuzemským kontextem. Workshop nám velmi pomohl podívat se na film s odstupem a znovu se ponořit do natočeného materiálu. Díky kombinaci přednášek, skupinových workshopů a individuálních konzultací ve střižně i mimo ni jsme získali mnoho cenných rad k filmu, jeho střihu, dramaturgickému oblouku, ale i marketingu a strategii financování. Workshop pokračuje i po čtyřdenním intenzivním setkání v Třešti, a to individuálními konzultacemi v naší pražské střižně a producentskou konzultací s lektorem Araskem T. Riahim. Nyní se chceme zaměřit na vytvoření scénáře, případné natáčení chybějících scén a vyrobení krátkého pilotu, který využijeme při případné žádosti o dotaci u Státního fondu kinematografie. Děkujeme tímto Asociaci producentů v audiovizi za finanční podporu, která nám umožnila se workshopu zúčastnit.

Vyúčtování

Účastnický poplatek: 10 680 Kč

Stipendium APA: 5 340 Kč

Stipendium FAMU: 5 340 Kč (podaná žádost, nepotvrzeno)