Martin Jůza

DOK.INCUBATOR CZ 2016

Dok.Incubator​ ​ 2016

Do programu jsme se přihlásili hned po East Doc Platform. Zúčastnili jsme se jedno              workshopu ze tří, takzvaného českého programu, který se konal na zámku v Třešti. Program              Dok.Incubatoru je soustředěný hlavně na dokumenty v pozdní fázi produkce, které vstupují            do postprodukce. Dok.Incubator je logicky vymyšlený tak, aby dokumenty mohly čerstvě ze            střižny vyrazit do světa, na IDFA, Sundance, Berlinale. My jsme v roce 2016 ještě ale               plánovali​ ​ točit​ ​ dále​ ​ a​ ​ začít​ ​ stříhat​ ​ až​ ​ na​ ​ konci​ ​ roku.

Na Dok.Incubator jsme posílali vyběr scén s provizorní kostrou filmu, kterou jsme hned na              začátku workshopu promítali a celou dobu pak konzultovali s lektory. Jednotlivé seance byly             konceptuálního rázu, pomohly nám usadit téma, zanalyzovat postavy a drama a odejít s             jasnějším zadáním do střižny. Díky Dok.Incubatoru a účasti marketingového lektora Aleše           Fialy jsme také našli název filmu a vytvořili synopsi, kterou jsme pak používali v treatmentu               pro​ ​ další​ ​ fóra​ ​ a​ ​ workshopy.

Po skončení intenzivního workshopu v Třešti jsme dostali k dispozici na konzultace            německého střihače Stefana Krumbiegela, který za námi v průběhu podzimu přijel 2x do             střižny a na začátku roku 2017 podnikl skypovou konzultaci. Je dobré mít k ruce nezávislého               konzultanta, který ale projekt zná a chce mu pomoct. Zároveň jsem mohl konzultovat             producentské strategie s německým producentem Ingmarem Trostem a Jiřím Konečným z           Endorfilmu. Díky Dok.Incubatoru jsem se také zúčastnil IDFA Academy 2016, která má s             workshopem​ ​ uzavřené​ ​ partnerství.

Martin

J ů za,