Veronika Kührová

Místo konání: Praha, ČR

Kurzovné: 5.000.-/projekt

Pořadatel: Midpoint ve spolupráci s Czech Film Center a Kreativní Evropou

Midpoint Intensive CZ byl dvoudenní intenzivní workshop pro dvojice producent-scénárista, které pracují na celovečerním scénáři. Po úvodní společné přednášce jsme byl rozděleni do dvou skupin – každou skupinu vedl jeden lektor – Martin Daniel a Milena Jelínek (ta byla naší lektorkou).

Oba dny začínaly společnou dramaturgickou prací nad jednotlivými projekty a též “přednáškou” Mileny Jelínek nad tím, jak psát scénář (nebo spíše jak pracovat ve dvojici a jak se věnovat společné dramaturgii). Každá skupina potom měla jednu 1,5hod individuální konzultaci nad scénářem, který paní Jelínek velmi důkladně rozebrala a prošla s námi stranu po straně.

Ráda bych zpětně tento kurz ohodnotila velmi vysoce, protože paní Jelínek byla naprosto fantastická a scénář rozebrala do detailu a velmi věcně uměla svoje myšlenky a nápady předat. Vznikla velmi inspirativní atmosféra, která nás vedla k další intenzivní práci na scénáři.

Zbylou částku kurzovného ve výši 2.500.- jsem uhradila z dotace od SFK na Vývoj debutové filmu (režisér do 35let).

Veronika Kührová

producentka