Martin Jůza

MAIA Workshop 3 2018

V září 2018 jsem se zúčastnil poslední části producentského MAIA Workshopu. Ta se konala ve slovinské Portoroži.

Třetí část MAIA se zaměřovala na marketing a distribuci. Hned první den jsme si vyslechli přednášku Marcina Pienkovského, sales agenta a decision makera z polského festivalu New Horizons. Dostali jsme pak k dispozici analytické nástroje, abychom si vytvořili distribuční strategii a byli schopni predikovat návštěvnost v žánru art housových filmů.

Daniel Diáz je expert, který se věnuje marketingovým kampaním blockbusterů. Vysvětloval nám jednoduché principy, na kterých staví své kampaně. Vytváření marketingových person a hledání komunikačních kanálů, jak je kampaní oslovit. Pak jsme dostali prostor vytvořit impact kampaň pro náš vlastní projekt a s Danielem ji konzultovat.

Celým workshopem se vinuly individuální projektové seance, které nás připravovaly na závěrečný pitching. Poslední den jsme prezentovali své projekty účastníkům MAIA workshopu a decision makerům z WEMW nebo slovinského filmového fondu. Dostali jsme feedback a rady, jak projekty dále vyvíjet.

MAIA workshop mi určitě změnil život. Začlenil jsem se díky němu do sítě mladých evropských producentů, našel vzdělávací zázemí a možnost se ptát.